Truende konkurs

Truende konkurs

Svigtende tilskuertal og manglende indtægter presser i øjeblikket mange danske håndboldklubber, og til trods for stor sportslig succes i både ungdomsrækkerne og på 1. divisionsholdet er Holstebro Håndbold desværre blevet en del af denne statistik.

Aktuelt er Holstebro Håndbold omkring en million efter driftsbudgettet, og ser ind i et under-skud ved sæsonafslutningen på ca. 1.600.000. Selvom der er god dialog med en række af holdets eksisterende sponsorer, er der behov en bredere opbakning til klubben hvis det fortsat skal kunne agere fyrtårn for kvindehåndbolden i Nordvestjylland.

Det vil være en katastrofe for udviklingen af talenter inden for kvindehåndbolden i hele den Nordvestjyske region, hvis Holstebro Håndbold ophørte med at eksistere. Specielt vores tiltag med Liga 24 har givet rigtig gode resultater. U-19 pigeholdet blev således danske mestre i sæson 2021/2022. Og talentarbejdet foregår jo også ned i rækkerne i Holstebro Håndbold 90.

Klubben afsøger pt. mulighederne for støtte og tilføjelse af yderligere indtægtskilder, herunder opsplitning af hjemmebanen til flere nordvestjyske byer – tiltag som lanceres i den kommende uge. Men vi har brug for stor opbakning, fra hele regionens erhvervsliv, hvis vi skal nå i mål.

Klubben lancerer omgående en række tiltag, som skal bidrage til redningen, herunder:
• En frivillig lønnedgang for trænere og spillere på 15%
• En indsamlingskampagne
• Salg af målaktier
• Sponsor Spinning event
• Arrangementer hvor spillertruppen arbejder penge ind.

Alle tiltag vil blive annonceret på klubbens sociale medier i den kommende tid.

På længere sigt vil klubben, så snart det er muligt af kontraktuelle hensyn, tilpasse lønbudget og trup, ligesom organisationen bag holdet skal tilpasses.

Årsagen til klubbens økonomiske situation skal primært findes i manglende indtjening i denne og forrige sæson. Det er ingen hemmelighed at den katastrofale sidste sæson, med utallige skader og efterfølgende nedrykning til 1. division, kostede en betydelig del af egenkapitalen.

Det er ikke lykkedes at sælge det forventede antal sponsorater – specielt i første halvår af 2022, inden effekten af Ukraine krigen lagde en dæmper på potentielle sponsorers ønske om at bidrage.

Vi har ikke været hurtige nok til at omstille vores drift og ambitioner til livet i 1. division, hvor vi dels har været bundet af eksisterende kontrakter med høje lønninger og dels så har de tilførte forstærkninger til holdet medført nogle uforudsete udgifter.

Konsekvensen af en konkurs vil være, at kvindehåndbold på højeste niveau vil forsvinde fra Nordvestjylland. En konsekvens som vil være en ekstra bitter pille at sluge, med en talentfuld lokal spillertrup, mulig deltagelse i oprykningsspillet og ikke mindst igangværende forhandlinger med flere større sponsorer til næste sæson.

Vi takker vores sponsorer, samarbejdspartnere, frivillige hjælpere og fans for den støtte i har givet hidtil – Men vi skal bede om jeres forståelse og støtte igen.
Hjælp os med at bevare kvindehåndbolden på højt niveau i Holstebro. Støt vores indsamlinger, køb vores målaktier, og byd på vores Odendo Auktioner.

Slutteligt vil vi bede erhvervslivet hjælpe klubben med donationer og/eller deltagelse i vores kommende arrangementer.

På forhånd tak