Direktør i Holstebro Håndbold gør status

Direktør i Holstebro Håndbold gør status

Holstebro Håndbold har haft en forrygende efterårssæson, hvor flere sportslige målsætninger er opnået hurtigere, end de har projekteret med. Derfor er klubbens administrerende direktør, Johnny Jensen, fuld af optimisme for fremtiden i den vestjyske 1. divisionsklub. Målet er, at vende tilbage i den bedste kvindelige række, mens man løbende vil udbrede interessen for kvindehåndbolden - blandt andet ved at spille flere hjemmebanekampe i Struer.

I Holstebro Håndbold er målsætningen om en tilbagevenden til Kvindeligaen ikke bare en drøm, det er en mission, der har gode forudsætninger. Derudover vil de gøre kvindehåndbolden i Vestjylland til et endnu større trækplaster, og derfor har mange nye initiativer set dagens lys.

Helt grundlæggende set er der også flere pile, der peger i den rigtige retning i en hidtil sejrrig efterårssæson, hvor mange unge spillere har skabt et overraskende godt fundament i klubben. Et generationsskifte, hvor ingen af spillerne er over 24 år gamle, har overgået alle forventninger. Det glæder klubbens administrerende direktør Johnny Jensen, som kan sætte et flueben ud for nogle af de største målsætninger langt før 2024.

- Vi er blevet overhalet indenom af vores målsætninger. Vores Liga24-projekt skulle først have fuld effekt i 2024, men grundet skader blev vi nødsaget til at hive unge talenter fra U19 op i truppen før tid sidste år – og mange har grebet chancen og etableret sig, siger han og tilføjer:
- Samtidigt forsøger vi, at holde fødekæden klar ved at sikre en god talentmasse, som nu danner rammen for vores ungdomshold. Den del går også efter planen – og mere til.

Derudover har Holstebro Håndbold været konsolideret i den bedste håndboldrække, hvilket også var en af målsætningerne i Liga24. Nu handler det så om, at få håndboldklubben tilbage i det fornemmeste selskab igen.

𝗢𝗽𝗿𝘆𝗸𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗮𝗺𝗽𝗲𝗻 𝗯å𝗱𝗲 𝗽å 𝗼𝗴 𝘂𝗱𝗲𝗻𝗳𝗼𝗿 𝗯𝗮𝗻𝗲𝗻
Den vestjyske håndboldklub befinder sig nemlig i den næstbedste kvinderække, hvor både resultaterne på banen og de store forkromede strategiske planer uden for banen har flasket sig i indeværende sæson. Står det til Johnny Jensen, direktør for Holstebro Håndbold, er klubben derfor fortsat at finde på én af de to oprykningspladser, inden vinterpausen bliver en realitet i 1. Division.

- Jeg tør godt at vove pelsen ved at sige, at vi ligger enten på første- eller andenpladsen i slutningen af året. Det gør vi allerede, men vi skal fastholde det momentum. De reelle modstandere i oprykningskampen er håndboldkvinderne fra EH Aalborg og Bjerringbro, og det tror jeg de bliver i den resterende del af sæsonen, fortæller han.

En ting er jagten mod de to point på håndboldbanen, men udenfor kridtstregerne er klubben altid i gang med at sikre sit økonomiske fundament, og det kan de gode resultater - med otte sejre i de første ti optrædener i indeværende sæson – være en vigtig accelerator for.

- Med lidt hurtig hovedregning hører vi til i den gode ende af tabellen målt på budget. Men kapløbet om at skaffe penge til klubbens drift er en evig kamp, som betyder, at jeg ugentligt forsøger at få nye sponsorater til klubben. Derfor kan jeg ikke bare lukke bogen og sige ’godt, det var de penge, vi skulle bruge i denne sæson’ – overhovedet ikke faktisk, siger håndbolddirektøren afstemt.

𝗩𝗲𝗷𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗹𝗯𝗮𝗴𝗲 𝘁𝗶𝗹 𝗳𝗼𝗿𝗱𝘂𝗺𝘀 𝘀𝘁𝘆𝗿𝗸𝗲
Det er ikke til at komme udenom, at det gør ondt at rykke ud af den bedste kvinderække i håndbold, men i Holstebro Håndbold har de – på trods af store økonomiske og trupmæssige ændringer – fået vendt skuden med flere knob, end dem de gik ud fra de besad.
- Vi skulle bygge et nyt hold op og skabe en ny grundstamme, da vi vidste, at nedrykningen ville indtræffe i sidste sæson og at etablerede spillere ville se nye veje. Men den rutine holdet fik i sidste sæson har stadigvæk været vigtig for os, og i takt med at det har fungeret godt for os i 1. Division både spillemæssigt og relationelt, har det givet en naturlig ro, forklarer direktøren for klubben og fortsætter:

- Vi kigger dog fortsat efter de steder, hvor vi kan styrke os både fysisk og erfaringsmæssigt. Men kigger jeg ned over holdet lige nu, er der masser af ungdommeligt potentiale og grobund for et kvalificeret ligahold i fremtiden. Vi er der ikke endnu, men der er taget mange skridt i den rigtige retning.

Han understreger endvidere, at mange af de nye spillere, klubben har hentet ind, ligeledes er udstyret med kontrakter af to-tre års varighed. Noget, der bevidner om, at spillerne har betroet sig til konceptet og vil med på hele rejsen tilbage til den bedste række.

- Vi råder over svenske, islandske, hollandske og så danske spillere, som først for alvor nu er spillet sammen. Det går op i en højere enhed nu, hvor der tegner sig et spændende billede i forhold til fremtiden, lyder meldingen fra Johnny Jensen.

I tillæg til det, har Holstebro Håndbold fået opbygget et stærkt personel med dygtige trænere på både ungdoms- og førsteholdniveau og en fysiostab, der er et godt match med klubben.
- Vi er godt dækket ind hele vejen rundt fra talentudviklingstrænere til førsteholdstrænere, mens vi også har opbygget et super samarbejde med fysioterapeuterne fra BeneFit i Holstebro. Det hele klinger faktisk bare. Det næste skridt bliver at vækste den administrative del af klubben, så der bliver flere ansigter end mig og kasseren til at varetage de arbejdsopgaver, siger han lunefuldt.

𝗦æ𝘀𝗼𝗻𝗿𝗲𝗸𝗼𝗿𝗱 𝗼𝗴 𝗵å𝗿𝗱 𝗸𝗼𝗻𝗸𝘂𝗿𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲
I løbet af efteråret har klubben oplevet sæsonrekord, da der var inviteret til kæmpe håndbolddag i Gråkjær Arena i november. Her spillede TTH Holstebro og Holstebro Håndbold i umiddelbar forlængelse af hinanden, og selvom der var en hel del der udvandrede efter herrenes kamp var tilendebragt, så blev det stadigvæk en historisk dag for kvinderne, hvor godt og vel 550 tilskuere overværede kampen.

- Det var en rekord for os, som vi er meget stolte af - også selvom flere forlod stadion før vores kamp. Normalt er det kun en tiendedel, der overværer os, så det var noget af en forbedring, forklarer håndbolddirektøren.
Det helt store sportstrækplaster i Holstebro og omegn er herrehåndboldholdet fra TTH Holstebro. Det er et faktum, der er svært at ændre på. Men ikke desto mindre håber Johnny Jensen på, at der gradvist vil komme større interesse for Holstebros kvindehold, særligt i takt med at mulighederne for at deres rejse tilbage til Kvindeligaen bliver et mere og mere realistisk scenarie.

- Konkurrencesituationen i byen er hård, fordi TTH Holstebro suger langt størstedelen af tilskuerne. Men kan vi ramme 400-500 i gennemsnit af tilskuere i fremtiden, er vi bestemt glade. Det bliver mere realistisk, når vi havner i den bedste kvinderække igen, lyder det optimistisk fra Johnny Jensen.

𝗦𝘁𝗿𝘂𝗲𝗿 𝘀𝗼𝗺 𝗲𝗸𝘀𝘁𝗿𝗮 𝗵𝗷𝗲𝗺𝗺𝗲𝗯𝗮𝗻𝗲 𝗼𝗴 𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗹 𝗸𝗮𝗺𝗽𝗲𝗻𝗲
Holstebro Håndbold har løbende forsøgt at udbrede interessen for kvindehåndbolden. Derfor har de taget initiativ til at spille i Struer Energi Park, hvor hallen passer bedre til det tilskuerantal og atmosfæriske udtryk, der befinder sig i klubben i skrivende stund. Noget, Johnny Jensen har en ønske og en forventning om, der ikke bliver en enlig svale.

- Vi vil gerne tilbyde håndbolden til andre afkroge af Holstebro, og derfor har vi lagt indtil videre én kamp i Struer. Det handler også om, at vise klubben frem i nærliggende byer, hvor markedet ikke er mættet på samme måde som i Holstebro. Samtidigt har eksempelvis Struer ikke kvindehåndbold på det plan, siger Johnny Jensen og supplerer:

- Hallen er også af mere passende størrelse i Struer, hvor der kan være mellem 600-700 tilskuere. Vi har jo lokale spillere fra den by, blandt andet Mathilde Hylleberg, så dem vil vi gerne vise frem på de kanter også. Planen er, at der skal være to-tre kampe i Struer per sæson.

Klubben har af og til haft fri entré til hjemmebanekampene, heriblandt i sidste sæson, hvor nogle af sponsorerne har betalt for indgangen. Det koncept kommer Holstebro Håndbold igen til at praktisere i indeværende sæson, også selvom hver en krone og øre vigtig for klubben med oprykkerdrømmene. Derfor er det altså igen en model, de vil bruge for at lokke tilskuerne til, lyder det.

Derudover opererer de med gratis adgang til børn og egne klubmedlemmer, mens de faciliterer flere pause- konkurrencer og fordele til de loyale støtter.
- Vi har givet gratis kaffe til sæsonkortholderne ved flere lejligheder, mens vi har afholdt publikumskonkurrencer i pausen. Det er meget ’step-by-step’, men det er bestemt noget, vi arbejder mere på, fortæller han nuanceret.

𝗧𝗿𝗮𝘃𝗹 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗸𝘁ø𝗿 𝗺𝗲𝗱 𝗺𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗸𝗮𝘀𝗸𝗲𝘁𝘁𝗲𝗿
Johnny Jensen har tidligere været bestyrelsesformand i Holstebro Håndboldklub, som i dag er vekslet til en medlemspost, da han tiltrådte som ny håndbolddirektør i klubben tilbage i januar i år. Derfor har han et godt kendskab til klubbens direktionsgange og økonomiske grundlag, mens han i rollen som direktør sætter en ære i at være tilstedeværende i håndboldklubben. Både til kamp og til træningspassene.

- Jeg overværer tit træningerne foruden alle kampene. Selvfølgelig for at vise ansigt, men i høj grad også for at snakke med klubbens spillere. Det er vigtigt for mig at være synlig i klubben, fortæller han nøgternt.

Men håndbolddirektøren i Holstebro Håndbold varetager også mange andre opgaver til daglig:

- Det spænder fra at sælge sponsorater, planlægge kampe, sælge billetter, kontakte andre klubber og være med til et hav af møder til at sætte pulten op i håndboldhallen med LED-bander hver gang der er kamp, forklarer han med et smil på læben.

Erfaringen inden for håndboldverdenen er da også stor for Johnny Jensens vedkommende. Han har i små 30 år siddet i bestyrelser og ungdomsudvalg, som vedrører håndbolden i Holstebro. Derudover har han tilbage i tidernes morgen selv spillet håndbold i Holstebro, da klubben hed Holstebro KFUM. Den nu 59-årige håndbolddirektør er desuden seniorsergent i Forsvaret til dagligt, så en disciplineret arbejdsindsats er et varemærke.

Siden 2020 har det for alvor taget fart, efter TTH droppede planerne om kvindehåndbold. Derfor blev det til Holstebro Håndbold, hvor han nu snart har fungeret som administrerende direktør i klubben i et år.
- Det hele giver mening for mig, når vi vinder vores kampe og tilskuerne er glade, men synergien i klubben - i alt fra stab og spillere til økonomien bagved - skal også følge med. Det føler jeg virkelig det gør for tiden, afslutter han.

𝘍𝘰𝘳𝘧𝘢𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘵𝘪𝘭 𝘢𝘳𝘵𝘪𝘬𝘭𝘦𝘯: JVR Consult